Omakotitalon tai asunto-osakkeen kauppa on tavallisesti sekä ostajalle että myyjälle elämän suurin oikeustoimi, jossa ei soisi minkään menevän metsään. Aina kaikki ei kuitenkaan suju kuin valssi kesällä. Mikä silloin eteen?
Vuokralaisen ja vuokranantajan välille voi syntyä erimielisyyttä esimerkiksi asunnon kunnosta tai muista vuokrasopimuksen ehdoista. Myös kiistat remontin aikaisesta vuokranalennuksesta ovat tavanomaisia. Entä mitä tarkoittaa huoneiston normaali kuluminen? Olitpa vuokralainen tai vuokranantaja, olemme apunasi monessa tilanteessa.
AsOy Strömsössä paistaa tunnetusti aina aurinko ja yhteiselo on harmonista. Pilviä on taivaalla vain harvoin, ja nekin poutapilviä. Mutta miten on asianlaita elävässä elämässä, tavallisessa taloyhtiöarjessa?
Oletko riitautunut toimitilasi vuokrasuhteessa tai menikö toimitilakiinteistön kauppa pieleen? Hätä ei välttämättä ole tämän näköinen.
Asunto- tai kiinteistökauppa on tavallisesti ihmiselämän merkittävin yksittäinen oikeustoimi, mutta myös kaupan välittäneellä kiinteistönvälittäjällä on paljon oikeudellista vastuuta harteillaan. Toimistomme avustaa isoja ja pieniä kiinteistönvälitysliikkeitä ja niiden vastaavia hoitajia välittäjän vastuukysymysten ratkomisessa.
Päätös kiinteistön tai toimitilojen kaupasta on niin ostajalle kuin myyjällekin merkittävä asia, jonka ei soisi menevän metsään. Elävässä elämässä kaikki ei kuitenkaan mene aina kuten elokuvissa, ja silloin kokeneesta kiinteistölakimiehestä on iso apu tilanteen ratkaisemiseksi.
Urakkasopimus urakoitsijan ja tilaajan välillä kannattaa aina laatia huolella, oli kyse isosta tai pienestä remontista. Siitä huolimatta lopputulos ei aina vastaa sitä mistä voidaan katsoa sovitun. Oman mausteensa soppaan tuovat vielä urakkasopimuksissa yleisesti käytetyt vakioehdot YSE 1998 ja KSE 2013. Selkeää, eikö totta?
Urakkariita syntyy tyypillisesti, kun remontti viivästyy tai osapuolet eivät pääse yksimielisyyteen siitä, mitä urakkaan sisältyy. Mitä siis tehdä, kun lattian kaadot on tehty väärin tai suihkukaapin ovi kyllä aukeaa, mutta väärään suuntaan?
Kun epäselvään asiaan saa asiantuntevan neuvon heti eikä kahden viikon päästä, välttyy monelta turhalta mutkalta. Hankalatkin asiat on mahdollista saada rokkaamaan, kun apuna on kokenut ja tuttu kiinteistölakimies.
AsOy Strömsössä paistaa tunnetusti aina aurinko ja yhteiselo on harmonista. Pilviä on taivaalla vain harvoin, ja nekin poutapilviä. Mutta miten on asianlaita elävässä elämässä, tavallisessa taloyhtiöarjessa?
Löytyikö kohteesta kaupanteon jälkeen kosteusvaurio tai hometta? Hätä ei ole tämän näköinen.